Restoranas “Hong Kong”

Nė kiek neabejoju, kad mėgstate nė iš šio, nė iš to paklydinėti Vilniaus gatvėmis: klausytis šaligatvių aido, retsykiais sustoti pasižiūrėti į kokį įdomesnį medį ar parduotuvę „Humana“. Kai klajodami ir mąstydami (kaip kad jūs mėgstate) atsidursite svetingoje Lvovo gatvėje, nusistebėsite, kodėl ant vieno namo prikabinta tiek daug ventiliatorių (ką jie ten vėsina?!!) ir jau norėsite žengti toliau, pasidavę savo nepavargstančių kojų valiai, leiskite man sulaikyti jus už rankos.

„Žiūrėkite,“ – tariu aš jums, – „štai restoranas „Hong Kong“. Užeikite ten paragauti skrandukų!“

Paleidžiu jūsų ranką, kad neįsižeistumėte dėl tokio familiarumo, ir atidarau jums duris į restoraną.

Minėtosios durys

Minėtosios durys

Restoranas nevaidina esąs prabangus ir toks sąžiningumas džiugina. Masyvoki stalai glaudžiasi prie sienų, ant palangių kukliai kėpso vazos. Jei užtaikysite ateiti, kai restoranas bus tuštesnis, pamatysite, kad pavieniai lankytojai dera su neįkyriais masyviais restorano interjero elementais: prie gretimo stalo sėdi stambokas jaunuolis, apsivilkęs megztiniu aukštu kaklu, ir pavargusio veido mergina juodai dažytais plaukais. Kartais lankytojai atsiveda vaikų, bet šie neįprastai ramūs, matyt, kažkada su valgymo lazdele rakinėjosi nosį ir palietė kokį smegenų centrą, atsakingą už aktyvumą.

Tačiau atėjus pietų arba vakarienės metui, čia sugužės įvairaus plauko liaudis, ir čiauškės tol, kol suvalgys viską, kas sugužėjo ant stalo, o sugužėję bus daug ir skaniai. Paskui įvairaus plauko liaudis atsiskaitys sugužėjusiam personalui ir pabirs pro duris, idant kitą dieną vėl čia sugužėtų.

 

žmonės guža

žmonės guža

 

Bet užteks vaizdingos kalbos! Eikime prie reikalo, t.y. skrandukų.

Skrandukai yra gardūs, tai niekam ne paslaptis. Jie tirpsta burnoje, kai supjaustyti plonai, jie grikši tarp dantų, kai esti vientisi. Patiekalas „Vištienos skrandeliai su aštriuoju kinišku padažu“ yra plonai supjaustyti skrandukai, o jų skonį dar labiau atskleidžia Padažas, paprastas ir genialus: sojos padažas + česnakai. Kas gali būti geriau!

Jums atrodo, kad skranduko, sojos padažo ir česnakų derinys nevertas liaupsių, nes jame trūksta daržovių? Še jums daržovių! Be skrandukų, padaže nardo agurkai ir morkytės. Šie supjaustyti taip plonai, kad verčia pagalvoti: ar tik patiekalo gamintojas nenaudojo vieno iš tų itin siauros specializacijos aparatų, kuriuos kažkada reklamuodavo per televizorių.

 

 

aXwvD

 

are-you-a-wizard-o

 

 

 

Be skrandukų, ten yra ir daug kitų gėrybių, bet apie jas nerašysiu, nes labai užsimaniau valgyti, todėl skubotai atsisveikinu.

Iki kitų susitikimų!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: