Klaipėdos viešbučio restoranas

Kelionės plečia mūsų akiratį, žadina pažinimo džiaugsmą ir atsivėrimą pasauliui: mes žengiame į pasaulį išskėstomis rankomis, kaip kad daro vaikai, tada pargriūname ir bliauname nusibrozdinę kelį (kaip daro vaikai), o dar vėliau bijome nulupti pleistrą nuo nubrozdintos vietos ir laukiame, kol pleistras nukris „natūraliai“, pasibaisėtina išvaizda užtektinai prigąsdinęs aplinkinius.

Kelionės dažnai reiškia ir naujus egzotiškus patiekalus. Štai Egidijus iš SEL sykį feisbuke papostino: „Kaip manot savaitgali man savo mergina nuskraidint pavakarieniauti i Tokio I Kuala Lampura AR I Honkonga?“.

Žinoma, ne kiekvienas galime sau leisti tokias pramogas, bet juk kelionės nebūtinai turi būti tolimos: Klaipėda irgi visai nieko vieta papusryčiauti!

DSC_0462+

Servetėlės, cukrus, šmotelis marių

Klaipėdos viešbučio dvyliktame aukšte yra restoranas, kuriame apsilankiau su bendražyge Kristina. Pro langus matyti marios ir netgi jūros šmotelis. Matytųsi dar daugiau, jei vaizdo neužstotų kitas viešbutis (viršutiniame jo aukšte taip pat yra restoranas, bet žmonės kalba, kad jo sienos išpuoštos zebro kailio rašto tapetais). Na, bet dvylikaaukštis irgi gerai.

Užsisakiau kavos ir patiekalą su kalmarais bei dešra. Kristina liepė nesakyti „su dešra“, nes tuomet atrodo, kad kalbu apie šlapianką, o ši dešra turi itališką pavadinimą ir dėl to išsyk atrodo prabangesnė.

Aš nebuvau tikra, ar kvailiau atrodysiu referuodama į šlapianką, ar mėgindama pro burną išbezdėti tą itališką žodį, kurio tarimo nežinau, todėl apsistojau ties pirmuoju variantu. Tebūnie tai Dešra.

Tai aš ir patiekalas (tie rausvi daikteliai jame yra Dešra)

Tai aš ir patiekalas (tie rausvi daikteliai jame yra Dešra)

Jei reikėtų apibūdinti Dešros skonį, sakyčiau, kad jis panėšėjo į kepto saliamio. Ir tikrai buvo geriau už šlapianką! Šlapiankos net šunys nelabai nori ėsti, o kai kepuosi saliamio gabaliukus keptuvėje, šuo tiesiog neatsikabina: vaikšto aplink, lekuoja ir tupi ant užpakalinių kojų vos neapsiversdamas, kad tik gautų kokį gabaliuką. Jei neduodu, susuktu snukiu eina ėsti „Royal Canin“, kurio viena pakuotė kainuoja 50Lt. „Royal Canin“ yra suskirstytas pagal veisles, o mano dvarniaška, rasta gatvėje, labiausiai mėgsta „Royal Canin jorkšyro terjerams“. Ir supuvusias žuvies galvas, kurias randa prie konteinerių.

Bet pakaks apie šunų maistą!

Be Dešros, patiekalas dar turėjo kalmarų žiedų, kurių kulinarinės savybės žinomos kiekvienam. Tiesą sakant, ne visai žinau, ką reiškia terminas „kulinarinės savybės“. Skonis? Daikto gebėjimas būti paruoštu daugeliu būdų? Ar gal kad ilgai negenda?

Kalmarų žiedai yra labai skanūs, bet jie turi viduje kažkokį elementą, kuris stringa gerklėje, kai jį ryji. Norėdama įsitikinti, ar kiti susiduria su tomis pačiomis problemomis, pagooglinau „how many people choke on calamari“. Googlinau angliškai, nes mes Lietuvoje kalmarus valgome tik prie alaus, o visi žino, kad girtuokliams niekada nieko blogo nenutinka.

Matome, kad kalmarų mėgėjai susiduria su kiek didesnėmis bėdomis negu šiaip sprangumas

Matome, kad kalmarų mėgėjai susiduria su kiek didesnėmis bėdomis negu šiaip sprangumas

Pirmas linkas, aišku, įspūdingesnis, bet man patiko ir Big Sean kalėdinis palinkėjimas “Man I tell him suck my dick then choke on a nut”. O dar tie “žmonės, kurie nori rankenos tarsi sidabrinių šaukštelių”!

Kitos patiekalo sudedamosios dalys buvo žali lapai ir maža bandelė, apie kuriuos neturiu daug ką pasakyti. Verčiau įdėsiu nuotrauką, kurioje pavaizduota, kaip aš kišu sviesto gabaliuką į bandelės vidų, nes fuck da police.

DSC_0464+

O čia Kristina nufotografavo mūsų kojas. Jei reikėtų savo kojoms surasti analogą architektūros pasaulyje (nuo Graikiškų kolonų iki šuns būdos), tai manosios būtų elektros skydinė.

DSC_0472+

Gerai, vėl užsimaniau valgyti, bet nesugalvoju, ar nuskristi pavakarieniauti į Tokiją, ar „Rimi“ nusipirkti bulvių (nes silkės jau turiu). Bet kuriuo atveju reikės išeiti iš namų į tą šūdiną orą, todėl deduosi kepurę ir tariu: „Atia! Atia, mieli skaitytojai! Atia!”.

Advertisements

2 thoughts on “Klaipėdos viešbučio restoranas

  1. „Royal Canin“ yra suskirstytas pagal veisles, o mano dvarniaška, rasta gatvėje, labiausiai mėgsta „Royal Canin jorkšyro terjerams“.

    labai prajuokino.
    visas įrašas irgi. Rimi ar Tokijas : >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: